Mozzarella, bazsalikom, paradicsom...

2021.03.18

Mozzarella caprese

Egy könnyű caprese salátánál nincs is jobb nyáron. Friss bazsalikom, balzsamecet és mozzarella. Én egyszerűen imádom! Na de persze nem feltétlenül csak salátában, de pizzán, tésztán, szóval bárhogy... A dél-olaszországi Campania és Lazio tartományból származik. Mozzarella di bufala. A bivalytejben nincs karotin, így a mozzarella porcelán fehér színű. A sajtot gyúrással készítik, ettől körkörösen szálas szerkezetű. A készítés után nem érlelik és nem is ízesítik. A Mozzarella di Bufala Campana sajt előállításához kizárólag teljes értékű, friss bivalytej használható fel. Campania térségben még a mai napig az eredeti recept alapján készítik a mozzarellát, amelynek a DOP megjelölése (Denominazione di origine protetta) garantálja a termék autentikus készítését.